Τι είναι ο μεσίτης για σένα
Το ερώτημα που πρέπει να κάνει ο καθένας στον εαυτό του που εμπλέκεται στην διαδικασία αγοραπωλησίας ή ενοικίασης ακινήτου, ως αγοραστής-ενοικιαστής ή πωλητής.

ΠΩΣ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΩ ΤΟΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ.
Η απάντηση έχει πολλές παραμέτρους, εμφάνιση, επικοινωνία, επιχειρήματα, προτάσεις, διαπραγματευτική ικανότητα και γενικά γνώση του αντικειμένου.

 

ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ

Θα έβαζες κάποιον στο σπίτι σου που δεν θα παρουσιαζόταν ως εκπρόσωπος της εταιρίας Χ με διεύθυνση και τηλέφωνο.
Θα εμπιστευόσουν για την διαμεσολάβηση της περιουσίας σου κάποιον που η επικοινωνιακή του ικανότητα δεν θα ήταν στα δυνατά του σημεία.
Κάποιον που δεν θα μπορούσε να σε πείσει με επιχειρήματα για την θέση του ακινήτου στην αγορά, (σχέση κατάστασης-σημείου-τιμής).
Αν είχες απέναντι σου κάποιον που παθητικά θα παρακολουθούσε την περιγραφή του ακινήτου σου χωρίς να σου κάνει ερωτήσεις, μετά προτάσεις και έξυπνες ιδέες που θα ενισχύσουν την δυνατότητα πώλησης, στον καλύτερο χρόνο με το επιθυμητά δυνατό τίμημα θα τον επέλεγες;
Θα ένιωθες ασφαλής αν σε κάθε ραντεβού για υπόδειξη του ακινήτου σου, παρουσιαζόταν άλλος μεσίτης και όχι αποκλειστικά αυτός που εμπιστεύθηκες;

 

ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΑΓΟΡΑΣΤΗΣ-ΕΝΟΙΚΙΑΣΤΗΣ

> Θα συνεργαζόσουν με κάποιον που ενώ τον κάλεσες για αγγελία του που σε ενδιαφέρει, δεν απάντησε ποτέ ή στην καλύτερη περίπτωση σε πήρε τηλέφωνο με καθυστέρηση ημερών.
> Θα ήθελες να σου βρει το ακίνητο που επιθυμείς αυτός που τηλεφωνικά αρχικά δεν μπορεί να σου δώσει λεπτομέρειες και αρκετές πληροφορίες, γιατί πιθανά να μην το έχει επισκεφτεί ούτε ο ίδιος.
> Θα σε έπειθε κάποιος που τηλεφωνικά δεν πήρε πληροφορίες από εσένα για τις ανάγκες και τις απαιτήσεις σου, έτσι ώστε να σου προτείνει το καταλληλότερο ακίνητο.
> Θα προτιμούσες να συνεργαστείς με κάποιον που σε κάθε σχόλιο σου για ελαττώματα του ακινήτου που σου υποδεικνύει, αντί να προσπαθεί μαζί σου να βρει λύση, να τα αντικρούει αμυντικά χωρίς προτάσεις.

 

ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ
Ένας από τους σημαντικότερους ρόλους του μεσίτη, ικανότητα, εμπειρία λεπτοί χειρισμοί, εμπιστοσύνη των δύο μερών.
Ο μεσίτης πρέπει να λειτουργεί ισοβαρώς και για τις δύο πλευρές.
Ο τελικός στόχος είναι να κλειδώσει η τιμή που θα είναι ευχαριστημένοι όλοι win-win.

 

ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ
Από κάποιους θα ακούσεις ευχάριστα ψέματα με δυσάρεστα αποτελέσματα
Και από άλλους αλήθειες με ευχάριστα αποτελέσματα,
η απόφαση τελικά είναι δική σου.

 

 

 

 

 

 

Παρασκευάς Α. Σπανός

Real estate broker @ Proland